Annons
Annons

Träning under utmattning


Dagens träning är i slalombacken i Ramundberget. Med Mathilda 4 år mellan benen svishar vi ned. Det är massor med snö och folktomt. Det här är riktiga fjällen. Det tar 7-8 timmar med bil. Och med två barn är det rätt påfrestande. Både jag och Martin är rätt möra efter bilfärden. Men när vi väl är uppe är det alltid värt det. Bomull för själen. Vi åker hit varje år i januari. Jag behöver återhämta mig efter att jag haft två veckor med en icke fungerande sköldkörtel. Så läskigt. Jag ska berätta mer om det i nästa inlägg.

Annons

Träning för utmattade har jag inte skrivit om. Jag som älskar träning. Du ska vara försiktig när du precis bränt ut dig. Det är för mycket för kroppen. Träning ger egentligen ett väldigt stresspåslag och bryter ner kroppen. Det kan ta långtid innan du kan börja träna ordentligt igen. Är du sjuk av stress så är inte träning så bra just då.

Jag har länge tränat lite för hårt efter att jag mattat ut mig och jag har haft supersvårt att återhämta mig efter träning. Det har inte hjälpt att ladda med kolhydrater, jag har varit helt slut i dagar. Det var då jag började att yoga istället för hård crossfit träning.

 

Men nu är krafterna tillbaka! Jag är så glad för det. Jag känner att jag är redo för hårdare träning. Yogan känns för lätt som ända träning.

Mina tips till dig som är utmattad:

1. Promenad i dagsljus. Så ofta du orkar. Att röra sig är bra för hjärnan.

2. När krafterna börjar komma tillbaka. Pressa inte för hårt. Acceptera en lugn träningsform. Träna så att du har lite krafter kvar. Du kommer snabbare tillbaka om du inte pressar dig.

3. Ha tålamod kraften kommer tillbaka. Du kommer märka när du är redo för ett hårt pass. Tvekar du, kör hellre ett lugnare pass.

Lycka till från skidbacken

@carolinenorbeliecoaching

 

 

 

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar