Annons
Annons

Vad gör dig lugn?


 

 

Jag läser till Yogalärare på Yogayama, jag har ett stort intresse för andning. Jag andas helt fel och jag tror många med mig. Detta sjuka mode med smal midja är en av anledningarna till att vi slutar andas. Vad händer när du läser dina mail? Andas du? Kunde vi andas så skulle en stor del av psykisk ohälsa försvinna. I helgen gick vi i genom Hatha. En väg inom Yogan.

Annons

Det är så fascinerande för i böckerna skrivna för 5000 år sedan beskrivs samma problem som vi upplever idag. De upplevde också stress och utmaningar så det var tvungna att yoga varje dag för att få en balans i livet. Jag undrar så vad deras stress var? Att inte hitta föda kanske?  Jag har hört någonstans att vi upplever lika mycket stimuli varje dag som de som levde för 1000 år sedan gjorde under en livstid. Kanske en överdrift men ändå men ändå. Våra stackars kroppar de får verkligen kämpa.

Pranayama är andningsövningar som yogisar utfört i 5000 år som hjälper oss att balansera det sympatiska och parasympatisk nervsystemet. Det sympatiska är det som används när vi upplever stress och parasympatiska är det som lugnar oss. De visste om dessa nervsystem redan då. Det är så coolt och fascinerande. Kan det vara att det är jag som är nördig av detta område eller tycker ni också att det är fascinerande.

Ni som är stressade, testa yoga om ni gillar träning. Eller dra i väg och gör något som ni älskar bara. Som kopplar bort all stress och press. Vad är det för dig? Vad gör dig lugn? Dela gärna med dig.

följ mig på insta @carolinenorbeliecoaching

 

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar