Annons
Annons

Vad gör du och vad borde du göra?


 

 

 

En till intressant tanke lärde jag mig igår.

Det är en himla stor skillnad på vad vi gör och vad vi borde. (Speciellt på arbetsplatser med visioner, idéer och floskler. För mig finns det inget värre än när man sitter på kickoffer med fotbollsplaner framför sig för att ledningen envisas med att på ett pedagogiskt sätt dra upp riktlinjer som inte följs. Och dessutom pratar de ett språk som ingen förstår. Floskler språket. Kan inte alla bara sluta prata i floskler. Prata så att alla förstår. )

Annons

Ok hur är det för mig då. Vad borde jag och vad gör jag:

Jag borde yoga varje morgon. Och meditera. Plugga mer på mina yogastudier. Det blir tyvärr inte så, tiden räcker inte till. Barnen väcker mig på nätterna och jag kommer inte upp för att yoga. Jag borde dra in mer sponsorer till podden. Men tiden finns inte. Jag borde städa mer, jag massor av saker.

Tänk dig själv. Vad borde du? Och vad gör du?  Du borde kanske träna? Det maler i ditt huvud hela tiden men du tränar inte. Du har med väskan till jobbet dag ut och dag in men det blir ingen träning. Du är vad du gör och inte vad du borde.

Vi sätter upp mål och lever efter förebilder som vi inte klarar nå fram till.

Sluta med det! Sätt upp rimliga krav och gör som jag följ ingen på sociala medier som inte får mig att må bra.

En kund frågande mig om jag kände till en annan stresscoach som skrev för en annan tidning. Men nej, jag jämför mig inte med andra som sysslar med samma saker. Det är otroligt mycket coacher som följer mig och jag kan tycka det är lite lustigt. Visst kan man inspireras men jag tror man kan hitta inspiration i annat.

Jag kan ju erkänna att även min blogg uppmanar till att göra annorlunda.  Jag skriver om att tänka positivt och om personlig utveckling. Men jag hoppas att det upplevs mänskligt och att ni blir inspirerade och inte får ångest och känner er otillräckliga.

Alla dessa borden som vi har kan vara förödande för självkänslan. Jag sitter på en massa inbyggda borden. Så att hålla på att hetsas av andra det går inte.

 

TIPS:

Inspireras av folk du mår bra av. Gå igenom dina social medier.

Lista det du borde göra och det du faktiskt gör

Titta på det. Kan det räcka med att vara det du gör?

Kan du addera ett borde göra i taget, istället för att gå omkring fullproppad av massa jag borde göra tankar.

 

Som sagt, du är vad du gör inte vad du borde

 

Följ mig gärna på instagram om du finner mig inspirerande @carolinenorbeliecoaching

Boka mig som coach [email protected]

Eller som föreläsare. Jag föreläser om stress.

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar