Annons
Annons

Våga mera


Den här veckan kommer inläggen ofrånkomligt handla om yoga. Jag är på kurs och ska alltså bli yogalärare. Inte nödvändigtvis för att undervisa andra även om det skulle vara underbart. Utan för att yoga är ett fantastiskt verktyg mot stress. Jag är där för att fördjupa mig i andningen eftersom jag är övertygad om att andning kan hjälpa mot psykisk ohälsa. Och för att använda mig av kunskapen när jag coachar. Jag går upp 05.45 varje morgon för att jag är på landet och måste ta mig till yoga studion Yogayama till 07.30. Vanligtvis skulle jag vara svimfärdig om jag gått upp så tidigt. Men vi andas, mediterar och yogar och efter en heldags intensiva studier är jag är piggare än vanligt. Fascinerande.

Annons

Jag har yogat själv hemma under några års tid, några klasser har jag inte hunnit med då jag har små barn. Jag är självlärd. Väl i salen inser jag att jag har inte alls samma vana som alla andra. Jag tror inte det iallafall, jag ser inte de andra under yogan. Men de för sig vant i salen och har alla attributen, kläderna, smycken och äter inte kött. Jag kämpar för att hänga med och assistenterna som går runt och petar på oss för att vi ska ha rätt teknik, de är väldigt mycket hos mig om man säger så. Det kan ju vara lite jobbigt och vore det inte för den härliga stämningen och intensiva andningen så hade jag blivit irriterad. – Bah! Jag har axlarna bakåt. I slutet av passet är jag så tacksam för jag utvecklas otroligt mycket och känner mig tillräckligt bra.

Jag skriver detta för jag vill inspirera er är att inte vara så rädda för det okända. Att du behöver inte kunna allt för att utforska något nytt. Strunta i vad andra tycker och sug i dig allt nytt du kan lära dig. Hur bra eller dålig jag än är så älskar jag varje stund på kursen och jag är så tacksam att jag vågar. Det är en av mina absolut största styrkor. Jag är orädd på många plan. Jag tror jag är det för jag strävar inte efter perfektion utan jag tycker att vara operfekt är grejen. Så är det nåt du vill göra. Våga!

 

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar