Annons
Annons

Vilka är livets stressigaste stunder


Jag personligen tycker att vara 40 år är en stressig tid, då det är så påtagligt att döden existerar. Att jag är dödlig. För tio år sedan trodde jag inte att döden fanns. Jag var totalt odödlig. Men så gick min älskade svärfar Harald bort i cancer. Mina föräldrar blir inte heller yngre. Barnen är så stora att jag minns hur det var att vara i deras ålder. Jag minns mina föräldrars 40-års fester. Och nu börjar mina nära vänner skilja sig. Dessutom råkar jag skymta mig själv i spegeln och ser en person som jag inte riktigt är van att se. Hjälp! Trots detta är livet underbart härligt ändå.

Annons

En annan jobbig stund i livet som framkallar mycket stress är flytt. Jag tror alla kan skriva under på att den förändringen är jobbig. Att inte veta hur det bli när man väl flyttat in, att packa, planera eventuella renoveringar och ekonomin.

Att bli arbetslös måste ju klassas som det värsta. Att inte kunna försörja sig. Och behöva gå till arbetsförmedlingen, vilket är bland det mest påfrestande man kan tänka sig. Det kan ju få den mest kompetenta personen känna sig värdelös. Dessutom behöva försvara sig varför man inte jobbar, så fort man träffar en annan person. Det är stress i kvadrat.

Sluta fråga folk vad folk arbetar med. Fråga vad de gillar att göra.

Att föda barn och få första barnet. Att helt plötsligt ligga där helt slutkörd och vara ansvarig för en liten underbar varelse. Samtidigt som barnmorskorna bara vill skicka hem dig pga platsbrist. Man är så lycklig så man spricker. Men också stressad över att räcka till. För att vara vuxen på riktigt. För att hela livet har förändrats.

Att inte kunna bli med barn är något jag inte upplevt, men jag kan föreställa mig att det är vidrigt och så otroligt stressframkallande.

Många upplever resandet som en stress. Nervositeten att ha med sig rätt saker och att släppa kontrollen helt till andra. De som arbetar på flygplatser måste se en och annan förvirrad människa som tappar det helt på grund av stress.

Att bli sjuk eller att ha en närstående som mår dåligt. Är man en empatisk person går man ofta igång och blir stressad när någon annan blir sjuk och då känner man sig ofta otillräcklig.

Att skilja sig när man har barn är stressigt beroende på varför och hur skilsmässan går till. Det är en enorm förändring som kan vara positiv. Bara att vara utan barnen och behöva skapa en helt ny verklighet i form av boende, rutiner och vanor.

 

Jobbiga skeden i livet:

Att vara mitt i livet

Att flytta

Föda första barnen och bli förälder, att inte kunna bli med barn

Att resa

Att drabbas av en allvarlig sjukdom eller att ha en anhörig som blir sjuk

Att skilja sig

 

 

@carolinenorbeliecoaching

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar